Modelbanen

Onze huidige locatie aan de Jupiterweg 20 in Leeuwarden hebben we op 1 juli 2017 in gebruik genomen. Deze clubruimte, boven een bedrijfsruimte, is een periode van een jaar geheel verbouwd. Een korte impressie van het werk dat in dit transitiejaar (van FMC naar FMC2.0) is verzet, vind je op .

Onze huidige locatie is qua oppervlakte wellicht kleiner dan de oude locatie, maar heeft daarentegen zeker een aantal voordelen. Zo hebben we de inrichting van de diverse ruimten naar de laatste stand van de techniek in kunnen richten. Ook kunnen we onze nieuwe modelbanen een upgrade meegeven t.a.v. de bouw en baanthema's en kunnen we verschillende spoorsystemen en aantrekkelijke details in het nieuwe ontwerp meenemen.

In de 'treinenzaal' zijn nu zowel de H0-Baan als de N-baan in dezelfde ruimte gesitueerd. Dit heeft als voordeel dat de beide bouwgroepen eenvoudiger samen kunnen werken. De technische bouw en de besturing van de banen wordt gezamenlijk opgepakt. Dit heeft als voordeel dat kennis en ervaring wordt gedeeld en leden van beide bouwgroepen in de toekomst ook beide modelbanen kennen en kunnen bedienen.