N-baan

Boven de kantine bevond zich een modelbaan in schaal N.
Deze baan was geïnspireerd op een Duits landschap met bergen, heuvels en ravijnen. Aangezien er in een berglandschap geen plaats is voor grote steden werd er gekozen voor een centraal gelegen stad met station en daarnaast in de bergen enkele kleine dorpjes.
Centraal op de baan lag het hoofdstation met 9 aankomst- en vertrek sporen.

De baan was beveiligd met maar liefst 42 blokken die een gezamenlijke lengte hadden van 250 meter.

De baan is later met een 'zijvleugel' uitgebreid. Op dit nieuwere baangedeelte was een locdepot gebouwd met een tractieterrein voor stoom en diesel. Om het rangeren op de baan te stimuleren is er bovendien gekozen voor een groot rangeerstation met enkele laad- en losplaatsen.

De grote blikvanger was het ravijn, overspannen door een aantal indrukwekkende bruggen. Deze bruggen waren opgebouwd uit verschillende materialen; vooraan een compleet gesoldeerde vakwerkbrug met daarachter een uit karton vervaardigde brug, opgebouwd uit 8 bogen, rustend op 9 steunpilaren.

De N-baan was in een L-vorm gemaakt met een deel van 6 meter en een deel van 4 meter lengte en een breedte van 2 meter.

Op de baan werd met de meest uiteenlopende treinsamenstellingen gereden. Evenals bij de H0-baan bevinden zich onder de N-leden liefhebbers van allerhande treinen; het was dan ook niet verwonderlijk als een Pruisische personentrein werd gepasseerd door een Franse hogesnelheidstrein of een Nederlandse intercity.

De gehele scenery was grotendeels zelfgebouwd. Sporadisch waren er bouwpakkethuisjes op de N-baan te vinden.