Home

De Friese Modelbaan Club is gevestigd in Leeuwarden en is met ruim 80 leden een van de grootste modelspoorverenigingen van Nederland. In een fraai clubgebouw beschikken wij over een N-baan en een grote h0-baan. Daarnaast gaan we regelmatig on tour met onze modulebanen en worden excursies, workshops en talrijke activiteiten georganiseerd. Kortom een gezellige en actieve vereniging, waarover u alles kunt lezen op deze pagina's.

Coronamaatregelen en tijdelijke lockdown:
De tweede Corona-golf en de daarmee onvermijdelijke lockdown is een feit. Sinds dinsdag 15 december is ons clubgebouw dan ook gesloten. Dit geldt in ieder geval tot en met 20 april 2021. Wat daarna de nieuwe regels zullen zijn weten ook wij uiteraard nog niet. Mochten we daarna weer in de gelegenheid gesteld worden om de deuren te openen, dan gelden tot nader order in ieder geval enkele aanvullende voorwaarden aan een bezoek aan ons clubgebouw.
Lees hier waar u rekening mee moet houden bij een bezoek aan onze clubruimte.

Omdat de Friese Modelbaan Club per 1 juli 2017 is verhuisd naar een nieuwe clubruimte, tonen wij op deze pagina voornamelijk foto's van de modelbanen in ons oude clubgebouw. Dit als herinnering aan wat eens was ...
Intussen wordt er druk gebouwd aan nieuwe modelbanen. De bouw ervan gaat wel een aantal jaren duren, maar het begin is er inmiddels weer. Tot die tijd zullen wij onze demonstratie-modulebanen in wisselende samenstelling gebruiken om met onze treinen te kunnen rijden.
Op deze pagina's laten wij bij tijd en wijle natuurlijk ook de ontwikkelingen van de bouw van onze nieuwe modelbanen zien.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Friese Modelbaan Club, dan kunt u ons altijd bezoeken. Onder Contact vind u de openingstijden en ons adres.

Veel kijk- en leesplezier op deze pagina's.


Clubgebouw


Clubgebouw

Oude clubbanen


Oude clubbanen

Modelbouw


Modelbouw